Java enterprise traject - Java EE

De deelnemers moeten gedistribueerde applicaties gaan ontwikkelen, gebruik makend van het Java (Java EE) enterprise platform. Deze applicaties kunnen gekoppeld worden aan een relationeel DBMS.

In dit traject worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met:

  • object georiënteerde technieken voor ontwikkeling van gedistribueerde applicaties;
  • het bouwen van gestandaardiseerde Java componenten (beans, servlets, JSP, EJB);
  • de Java APIs, en de noodzakelijke tools en utilities om gedistribueerde applicaties te bouwen en te testen;
  • het benaderen van relationele DBMSen vanuit de applicatie (JDBC);
  • het klaarmaken van de componenten en applicaties om ze in te zetten in een gedistribueerde omgeving;
  • optioneel: gebruik maken van frameworks zoals Struts, JSF, Hibernate of Spring.

Het combineren van Java APIs in een gedistribueerde omgeving wordt geconcretiseerd in het realiseren van een volledige case op het einde van het traject.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Gelieve dan ABIS te contacteren.

Doelgroep

Ontwikkelaars die Java moeten gebruiken om gedistribueerde applicaties te bouwen op een Java EE platform.

Voorkennis

Er wordt verondersteld dat de deelnemers vertrouwd zijn met de basis Java omgeving (zie Java core traject - Java SE) en met RDBMS concepten (zie cursus SQL en relationele databases: basiskennis).

Inhoud

Het voorstel is gebaseerd op de ABIS standaardcursussen. De verschillende cursussen worden volledig op elkaar afgestemd. De opgedane kennis wordt steeds opnieuw gebruikt en verder uitgediept.

De cursus Rational Application Developer (RAD) is optioneel omdat dit afhangt van het IDE product dat men in de praktijk zal gebruiken. Voor een bedrijfstraject kunnen in de plaats andere tools gebruikt worden.

Verloop van de cursus

Tijdens al de modules hebben de deelnemers uitgebreid tijd om de aangebrachte theorie in te oefenen. Alle opgedane kennis is op het einde nodig bij de uitwerking van de case. Vooral hier leren de cursisten projectmatig en in groep werken aan een goed gestructureerde gedistribueerde applicatie.

Duur

10 dagen (zonder de optionele modules).

Docent

een ABIS-medewerker.


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN