home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
JavaScript

Tijdens deze opleiding komt het gebruik van client-side JavaScript aan bod en wordt er gewerkt met een browser van uw keuze (Firefox, Google Chrome, ...). Op deze manier worden de mogelijkheden van JavaScript, een relatief eenvoudige, object-georienteerde programmeertaal, aan de praktijk getoetst.

De syntax en het coderen van JavaScript-blokken vormt de basis voor deze cursus. Deze kennis wordt uitgebreid met interactie naar de gebruiker of een applicatie. Het schrijven van controlestructuren zoals if ... then en loops (while, for ... in) in JavaScript, evenals het gebruik van allerhande buttons, biedt procedurele mogelijkheden.

In de cursus komen de termen objecten, properties en methoden overzichtelijk aan bod. Het gebruik van Built-in objects, Windows, Forms, ... wordt meer in detail besproken. Hiertoe wordt ook het Document Object Model (DOM) van de webpagina behandeld.

Tot slot wordt het gebruik van cookies behandeld.

Na het volgen van de opleiding is de cursist in staat om een website te verfraaien met Javascript, b.v. voor het implementeren van veldcontroles in formulieren. Hij/zij zal een goede kennis vergaard hebben over de basisconcepten van Javascript in relatie met HTML. Ook zal hij/zij meer inzicht hebben in het objectmodel van Javascript.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
25 Nov3?Leuven  (BE)1350 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van websites.

Voorkennis

Basisbeginselen van programmeren beheersen (cf Programmeren: basiscursus). Een minimale basiskennis van HTML wordt verondersteld (zie cursus HTML5). Enige ervaring met een andere programmeertaal is wenselijk maar niet vereist.

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikale opleiding afgewisseld met oefeningen, waarvoor ruim tijd wordt voorzien. Elke cursist ontvangt een Engelstalig handboek en beschikt voor het uitvoeren van de oefeningen over een eigen werkstation.

Duur

3 dagen.

Docenten

Bart Lemarcq, Peter Vanroose.

Reviews

     
perfecte training maar geen beginnerstraining - snel de diepte in (, )
     
goede docent, kennis OK, presentatie zeer OK. Ik mis wat structuur bij momenten, cursus zou hierbij helpen (, )
     
The course is well presented, good materials, the instructor is well versed in the subject (, )
     
goede cursus om basis te leren en te weten wat er bestaat. Oefening vereist om alles onder de knie te krijgen (, )
     
het niveau is te hoog vergeleken met wat er gevraagd wordt - theorie was voor mij moeilijk te volgen (, )
     
Nice course, appreciated being able to experiment in my own pace (, )
     
goed gestructureerd (, )
     
Het was een interessante cursus, die degelijk gegeven werd. (, )
     
goede cursus, veel informatie op korte tijd, soms te veel (, )

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN