Java case study - Java EE

Na het volgen van de cursussen uit het Java EE traject (zie Java enterprise traject - Java EE), is het nuttig om de verschillende onderdelen van een gedistribueerde applicatie in een geïntegreerd project uit te werken.

U leert in deze case studie:

  • een volledige gedistribueerde applicatie te analyseren en te definiëren in componenten;
  • deze componenten te implementeren met behulp van de verschillende tools uit de Java EE omgeving;
  • zelfstandig problemen op te lossen;
  • tijd effectief te besteden.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Laat het ons weten.

Doelgroep

Deze case studie is bedoeld voor Java applicatieontwikkelaars die een volledig geïntegreerd Java EE project willen leren bouwen.

Voorkennis

In deze integratie case studie wordt er gewerkt met de kennis en ervaring die opgedaan is tijdens het Java EE opleidingstraject (zie Java enterprise traject - Java EE). De inhoud van deze cursussen wordt dan ook als voorkennis verondersteld.

Inhoud

In deze cursus zullen alle aspecten van een gedistribueerde Java EE applicatie uitgebreid aan de orde komen, zowel het ontwerpen als het bouwen van deze applicatie in een database omgeving.

Een data entry systeem moet worden aangepast om nieuwe gegevens te kunnen inbrengen. Deze gegevens worden dan opgeslagen in een database, om te resulteren in het toeleveren van de gevraagde informatie.

Rapportering en logging maakt deel uit van het project.

Optioneel kunnen Java EE frameworks zoals Struts, JSF, Hibernate en Spring gebruikt worden.

Verloop van de cursus

U werkt in een kleine groep onder deskundige begeleiding (coaching). De verschillende stadia van het project worden aangebracht, en dan zelfstandig verder uitgewerkt door de deelnemers. De coach zorgt voor ondersteuning waar nodig, zowel inhoudelijk als technisch, maar er wordt voor gewaakt dat niet alles wordt voorgekauwd.

Duur

3 dagen.

Docent

een ABIS-medewerker.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN