home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
MySQL & MariaDB basiscursus

Deze training geeft een beschrijving van MySQL en van het zeer gelijkaardige MariaDB: wat het is, waarvoor en hoe het gebruikt kan worden. Tijdens de cursus leert u:

Er wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan het gebruik van MySQL of MariaDB binnen het kader van web servers, de verhouding tot andere RDBMS, en aan specifieke onderwerpen zoals de modellen voor dataopslag, integriteit, autorisaties en performance.

Tevens leert u hoe u het systeem installeert en in de praktijk gebruikt, zowel op een UNIX- of Linux-systeem als op MS-Windows. Op het einde van de cursus zullen de deelnemers dus niet enkel de nodige theoretische kennis hebben van MySQL (of MariaDB) als RDBMS, maar ook voldoende geoefend hebben om daarna zelfstandig aan de slag te te kunnen.

Samen met de cursus SQL en relationele databases: basiskennis vormt deze cursus een evenwichtig geheel, zodanig dat men na het volgen van beide opleidingen een 'totaaloverzicht' heeft van MySQL en MariaDB als RDBMS.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Gelieve dan ABIS te contacteren.

Doelgroep

Analisten, ontwikkelaars en database-administrators die MySQL of MariaDB gaan gebruiken; webserver-beheerders die nog niet vertrouwd zijn met MySQL of MariaDB; bouwers van PHP-applicaties; en verder iedereen die inzicht wenst te verwerven in de gedetailleerde werking van een relationeel databasesysteem.

Voorkennis

Er wordt verwacht dat de cursisten inzicht hebben in relationele databasesystemen en SQL (zie hiervoor onze cursus SQL en relationele databases: basiskennis). U kunt zelf testen of u voldoende voorkennis heeft door de online zelftest in te vullen.

Kennis van een programmeertaal is niet nodig voor het volgen van deze cursus. Indien gewenst, kan er echter wel kort ingegaan worden op hoe MySQL en MariaDB typisch benaderd wordt vanuit één van de programmeertalen PHP (cf. PHP: basiscursus), Java (cf. Java: basiscursus), Perl (cf. Perl: basiscursus) of een andere taal.

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikale opleiding met hands-on praktijk en oefeningen (ongeveer 50% van de tijd).

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose.


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN