Actief gecoachte zelfstudie mainframe

Tijdens de zelfstudieweek staan onze docenten ter beschikking om uw medewerkers te coachen bij het kennisverwerven betreffende applicatieontwikkeling in een specifieke z/OS mainframe omgeving.

  • Zelfstudie want 'participant-led': de deelnemer bepaalt globaal gezien tempo, aanpak, inhoud en relatief belang van specifieke onderwerpen, op basis van speciaal samengesteld cursusmateriaal en oefensets;
  • Gecoachte zelfstudie, want naast 'participant-led' ook 'instructor-monitored'. Dit betekent concreet:
  • dat de instructeur/coach de deelnemer actief opvolgt op basis van concrete en verplichte contactmomenten;
  • dat de instructeur/coach ter beschikking staat om de deelnemer te begeleiden bij vragen/problemen;
  • dat de instructeur/coach steeds aanwezig is om het leereffect van de kennisoverdracht te optimaliseren (deelnemers stimuleren, motiveren, controleren);
  • dat de instructeur/coach van de deelnemer een actieve inzet en feedback verwacht, en hen hiertoe stimuleert.
  • Zelfstudie: niet individueel maar in groep. Tijdens de zelfstudieweek zullen verschillende deelnemers zelfstandig aan verschillende aandachtsgebieden werken. De 'deelnemersgroep' kan als dusdanig voor mekaar als klankbord, als motivator, dienen.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Laat het ons weten.

Doelgroep

Personen die als ontwikkelaar in een z/OS mainframe omgeving aan de slag willen, of kennis willen maken met specifieke componenten van applicatieontwikkeling op z/OS.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Kennis m.b.t. de basishandelingen uit te voeren op een z/OS mainframe strekt tot aanbeveling.

Inhoud

Actief gecoachte zelfstudie is mogelijk voor een aantal kerncursussen uit ons opleidingsaanbod, die vanuit de invalshoek 'applicatieontwikkeling op een z/OS omgeving' één logisch geheel vormen. Deze cursussen kunnen eveneens traditioneel klassikaal worden gevolgd, dan wel geïntegreerd in een overeenkoepelend traject.

Het betreft volgende opleidingen die behoren tot de z/OS en Db2 domeinen:

Verloop van de cursus

Actief gecoachte zelfstudie.

Duur

afhankelijk van de gekozen cursussen.

Docent

een ABIS-medewerker.


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN