home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Db2 for z/OS basiscursus

Deze cursus geeft een gedetailleerde beschrijving van Db2 voor z/OS: wat het is, waarvoor en hoe het typisch gebruikt kan worden, en hoe het lijkt op of afwijkt van andere RDBMS. Verder wordt er ingegaan op specifieke onderwerpen zoals de Db2-catalog, data-integriteit, autorisaties en performance.

Tevens wordt in de cursus aangeleerd hoe men het systeem in de praktijk moet gebruiken. Op het einde van de cursus zullen de deelnemers dus niet enkel de nodige theoretische kennis hebben van Db2 als RDBMS, maar ook voldoende geoefend hebben om in het bedrijf zelfstandig aan de slag te gaan.

Samen met de cursus SQL en relationele databases: basiskennis vormt deze cursus een evenwichtig geheel, zodanig dat men na het volgen een 'totaaloverzicht' heeft van Db2 als RDBMS.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
09 Oct3?Leuven  (BE)1425 EUR  (excl. BTW) 
27 Nov3?Woerden  (NL)1425 EUR  (BTW-vrij) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Analisten, programmeurs en database administrators die Db2 gaan gebruiken op z/OS; verder iedereen die een diep inzicht wenst te verwerven in de werking van een relationeel databasesysteem. U kan zelf testen of deze opleiding voldoende nieuwe elementen voor u bevat door de online zelftest in te vullen.

Voorkennis

Er wordt verwacht dat de cursisten inzicht hebben in relationele databasesystemen en basis SQL-select-statements kunnen schrijven. Dit betekent kennis hebben op het niveau van de cursus SQL en relationele databases: basiskennis, die aan deze cursus voorafgaan. U kan zelf testen of u voldoende voorkennis heeft door de on-line zelftest in te vullen.

Enige kennis van ISPF/PDF (cf. cursus ISPF/PDF: basiscursus) en van COBOL, PL/I of SQL PL (cf. cursussen COBOL - deel 1, PL/I: basiscursus of SQL PL database programmeren) is eveneens wenselijk.

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikaal onderricht met oefeningen (ongeveer 50% van de tijd).

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose, Kris Van Thillo.

Globale score

   
4.2/5 (gebaseerd op 222 evaluaties)

Reviews

     
in 3 dagen superveel uitgelegd gekregen! Ik ben erg tevreden, zou zelf nog een dag extra willen zodat we iets meer tijd zouden hebben om de oefningen te maken (, )
     
Hele goede cursus, waarin ik echt veel kon oppikken. Mede doordat ik al ervaring had met andere DBMS. (, )
     
Zeer goed, Peter is een uitstekende docent. Documentatie is perfect. Wel heel veel stof voor 3 dagen. (, )
     
Deze cursus omvat genoeg informatie om een goede basis db2 te hebben. De informatie werd op een duidelijke manier overgebracht zodat de stof goed te volgen was. (, )
     
Goede cursus: heel leerrijk en goed qua niveau. Wel iets te kort om te kunnen stilstaan bij de BETEKENIS van alles achter wat er gecodeerd wordt en de compile- en runfiles, voor een leek als mezelf. (, )
     
te lang, de informatie kan bondiger worden verstrekt denk ik (, )
     
Het tempo tijdens de cursus lag niet zo hoog. Ik had reeds ervaring met MySQL waardoor ik voor het gebruik van SQL niet zoveel bijgeleerd heb. (, )
     
prima; goed en geduldig uitgelegd!! (, )
     
Prima, en duidelijke uitleg (, )
     
Weinig aan te vullen; cursus zit goed in elkaar. Helaas weinig aansluiting met de dagelijkse werkzaamheden tot nu toe. Ik hoop het snel een plek te kunnen geven. (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN