home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Db2 for z/OS basiscursus

Deze cursus geeft een gedetailleerde beschrijving van Db2 voor z/OS: wat het is, waarvoor en hoe het typisch gebruikt kan worden, en hoe het lijkt op of afwijkt van andere RDBMS. Verder wordt er ingegaan op specifieke onderwerpen zoals de Db2-catalog, data-integriteit, autorisaties en performance.

Tevens wordt in de cursus aangeleerd hoe men het systeem in de praktijk moet gebruiken. Op het einde van de cursus zullen de deelnemers dus niet enkel de nodige theoretische kennis hebben van Db2 als RDBMS, maar ook voldoende geoefend hebben om in het bedrijf zelfstandig aan de slag te gaan.

Samen met de cursus SQL en relationele databases: basiskennis vormt deze cursus een evenwichtig geheel, zodanig dat men na het volgen een 'totaaloverzicht' heeft van Db2 als RDBMS.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Gelieve dan ABIS te contacteren.

Doelgroep

Analisten, programmeurs en database administrators die Db2 gaan gebruiken op z/OS; verder iedereen die een diep inzicht wenst te verwerven in de werking van een relationeel databasesysteem. U kan zelf testen of deze opleiding voldoende nieuwe elementen voor u bevat door de online zelftest in te vullen.

Voorkennis

Er wordt verwacht dat de cursisten inzicht hebben in relationele databasesystemen en basis SQL-select-statements kunnen schrijven. Dit betekent kennis hebben op het niveau van de cursus SQL en relationele databases: basiskennis, die aan deze cursus voorafgaan. U kan zelf testen of u voldoende voorkennis heeft door de on-line zelftest in te vullen.

Enige kennis van ISPF/PDF (cf. cursus ISPF/PDF: basiscursus) en van COBOL, PL/I of SQL PL (cf. cursussen COBOL - deel 1, PL/I: basiscursus of SQL PL database programmeren) is eveneens wenselijk.

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikaal onderricht met oefeningen (ongeveer 50% van de tijd).

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose, Kris Van Thillo.

Globale score

   
4.2/5 (gebaseerd op 225 evaluaties)

Reviews

     
Deze cursus omvat genoeg informatie om een goede basis db2 te hebben. De informatie werd op een duidelijke manier overgebracht zodat de stof goed te volgen was. (, )
     
enorm positief (, )
     
prima; goed en geduldig uitgelegd!! (, )
     
Goed. Veel geleerd, maar dit moet je wel blijven DOEN. Maar een hoop geleerd. (, )
     
Weinig aan te vullen; cursus zit goed in elkaar. Helaas weinig aansluiting met de dagelijkse werkzaamheden tot nu toe. Ik hoop het snel een plek te kunnen geven. (, )
     
Zeer leerrijk. (, )
     
Zeer Goed. (, )
     
zeer leerzaam en nuttig(naar verwachting zeer toepasbaar in werk-situatie) (, )
     
Heel interessant, maar ik had iets meer tijd kunnen gebruiken om de leerstof die we in de les gezien hebben, te verwerken (mss extra oefendag). Wel een van de boeiendste vakken uit het opleidingsaanbod. (, )
     
Ik kan me niet meer heel goed herinneren wat onder DB2 basis viel (denk dat ik die dagen niet heel goed geconcentreerd was) maar beoordeel uitstekend omdat retrospectief gebleken is dat ik veel geleerd heb (begreep DB2 goed in latere oefeningen) (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN