home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Db2 for z/OS SQL performance

Kwaliteit en efficiëntie is voor applicatieontwikkelaars een hoofdbekommernis; dit geldt uiteraard ook voor alle aspecten van datatoegang. Na het volgen van deze cursus weet u hoe de Db2-optimizer in staat is, SQL-queries zo optimaal mogelijk te implementeren, en kan u een aantal technieken toepassen om de performance van queries nog verder te verbeteren.

Query-optimalisatie en een goede concurrency worden benadrukt. Er wordt verder ook ingegaan op aspecten van logisch en fysiek ontwerp en op de statistische informatie in de Db2-catalog die door de optimizer wordt gebruikt.

De cursisten krijgen tijdens de praktische sessies uitgebreid de kans om alle besproken technieken in te oefenen.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
09 Dec3ELeuven  (BE)1500 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Applicatieontwikkelaars, analisten en database-administrators. Verder de personen die belast zijn met de optimalisatie van ad-hoc queries in bijvoorbeeld een infocenteromgeving, of de queries die gebruikt worden in de context van een Data Warehouse.

Voorkennis

Kennis van Db2 (cf. cursus Db2 for z/OS basiscursus) en van SQL (cf. cursussen SQL en relationele databases: basiskennis en SQL workshop).

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikaal onderricht met praktijkoefeningen.

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose.

Globale score

   
4.1/5 (gebaseerd op 98 evaluaties)

Reviews

     
Ik ben niet echt representatief omdat het een cursus voor gevorderden was, terwijl ik nihil wat van D2 c.q. SQL weet; het was voor mij meer een cursus om wat inzicht te krijgen zodat het mij wat zegt. (, )
     
Erg goede inhoud. Wel veel; gelukkig is de documentatie goed te gebruiken als naslagwerk (, )
     
Aanvankelijk vond ik het moeilijk te volgen, het werd mij pas vooral duidelijk na de eerste oefening. Misschien iets te vlug over de theorie gegaan, en te lang bij misschien minder belangrijke zaken voor ons? (, )
     
De theorie was niet makkelijk en daarbij was het niet vaak duidelijk wat de oefeningen tot doel hadden en wat er moest gebeuren. (, )
     
Plutot bonne. J'ai appris pas mal de choses sur DB2. (, )
     
Très bonne appréciation générale. (, )
     
Très bons tips pour écrire le DB2, comprendre l'implémentation et l'exécution du DB2. (, )
     
Goed, snel en to-the-point met goede praktijkvoorbeelden (, )
     
Veel nuttige info om in praktijk te brengen. Voor mij als syspto nuttige info (, )
     
goede docent, goede inhoud (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN