home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Db2 for z/OS SQL performance

Kwaliteit en efficiëntie is voor applicatieontwikkelaars een hoofdbekommernis; dit geldt uiteraard ook voor alle aspecten van datatoegang. Na het volgen van deze cursus weet u hoe de Db2-optimizer in staat is, SQL-queries zo optimaal mogelijk te implementeren, en kan u een aantal technieken toepassen om de performance van queries nog verder te verbeteren.

Query-optimalisatie en een goede concurrency worden benadrukt. Er wordt verder ook ingegaan op aspecten van logisch en fysiek ontwerp en op de statistische informatie in de Db2-catalog die door de optimizer wordt gebruikt.

De cursisten krijgen tijdens de praktische sessies uitgebreid de kans om alle besproken technieken in te oefenen.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
09 Dec3ELeuven  (BE)1500 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Applicatieontwikkelaars, analisten en database-administrators. Verder de personen die belast zijn met de optimalisatie van ad-hoc queries in bijvoorbeeld een infocenteromgeving, of de queries die gebruikt worden in de context van een Data Warehouse.

Voorkennis

Kennis van Db2 (cf. cursus Db2 for z/OS basiscursus) en van SQL (cf. cursussen SQL en relationele databases: basiskennis en SQL workshop).

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikaal onderricht met praktijkoefeningen.

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose.

Globale score

   
4.1/5 (gebaseerd op 98 evaluaties)

Reviews

     
Ik heb een goed inzicht gekregen in de nieuwe mogelijkheden van DB2. Peter weet ook heel veel en geeft (soms zelfs teveel) achtergrondinformatie. (, )
     
le cours correspondait a mes attentes (, )
     
Très bons tips pour écrire le DB2, comprendre l'implémentation et l'exécution du DB2. (, )
     
Veel nuttige info om in praktijk te brengen. Voor mij als syspto nuttige info (, )
     
De cursus heeft voor het grootste gedeelte gebracht wat ik er van verwacht had. Het heeft naast de verwachtingen toch nog heel wat extra's opgeleverd die ik denk te kunnen gebruiken in de toekomst (, )
     
Beoordelingen van niveau en presentatie zijn ook hier weer gelinkt.Het niveau van deze cursus was voor mij iets aangenamer dan dat van DB2adv,waardoor het hier wel lukte om aan het einde van de les al een goed overzicht te hebben van de geziene stof. (, )
     
duur van de cursus was ok, maar inhoud was te technisch. Uitleg aan bord was duidelijker dan uitleg bij slides (dan chaotischer, te veel uitzonderingen edg). Bordschema's verduidelijkten ook de inhoud van de cursus 'adv.programming' (, )
     
vrij moeilijk qua inhoud. Het ganse stuk over binden, compilen ed. had ik niet mee. Het ging volledig langs mij door. Echter het stuk van de querie optimizer was terug concreter en beter te volgen. (, )
     
Degelijke en vrij volledige cursus (, )
     
Plutot bonne. J'ai appris pas mal de choses sur DB2. (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN