home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
SAS programming deel 1: fundamentals

De basisopleiding SAS is bedoeld voor iedereen die SAS gaat inzetten om data te analyseren en toepassingen te bouwen. Doelgroep zijn zowel de beginnende gebruiker als de gebruiker met enig zicht op SAS-programma's. Het SAS/Base product is het onderwerp van de cursus en wordt uitgebreid behandeld. De cursus behandelt de basisconcepten van het SAS product en is daardoor versie-onafhankelijk, voor de praktijkopdrachten wordt SAS 9 gebruikt.

Aan het einde van de training zullen de deelnemers voldoende kennis verworven hebben om SAS programma's te schrijven die zowel interactief als in batch kunnen worden uitgevoerd. De cursus is niet van het "point 'n click" type, de deelnemers schrijven zelf programma code. Zo bekeken leren de deelnemers aan deze training de "klassieke" SAS programeertechnieken. In SAS programming deel 1: fundamentals komen de essentiële onderdelen voor het goed begrijpen en schrijven van SAS-code aan bod, SAS programming deel 2: verdieping voegt SAS technieken toe die in heel wat bedrijven vaak gebruikt worden (SQL in SAS, database tabellen gebruiken, wat is ODS, ...). Als ook het schrijven van herbruikbare SAS code van belang is, dan volg je best SAS programming deel 3: macro's - de basis waarin de SAS Macro taal wordt uitgelegd.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
10 Dec3?Leuven  (BE)1350 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Analisten, programmeurs, verantwoordelijken voor ondersteuning en eindgebruikers. Deze cursus is geschikt voor PC en mainframe gebruikers. Alhoewel de labs uitgaan van een "SAS mainframe" omgeving, is "SAS voor Windows" beschikbaar voor deelnemers die nooit met een mainframe terminal sessie te maken hebben. De instructies en commando's, zowel als de kontekst die behandeld wordt zijn dezelfde op alle platformen.

Voorkennis

PC en/of terminal ervaring alsook enige ervaring met programma structuren zijn vereist.

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikale opleiding met demo's. Oefeningen nemen een groot deel van de tijd in beslag.

Duur

3 dagen.

Docenten

Koen De Backer, Sandy Schillebeeckx.

Globale score

   
4.1/5 (gebaseerd op 104 evaluaties)

Reviews

     
zeer goede kennismaking met de basis van SAS componenten en programmatie (, )
     
inhoudelijk goede cursus en docent met veel kennis. mijn voorkeur gaat uit naar meer praktijk en toepassing op de SAS versie die je zelf gebruikt. (, )
     
Prima cursus die de basics helder behandelt (, )
     
vlotte presentatie, duidelijk. (, )
     
Cursus werd goed gegeven, veel uitleg en veel praktische oefeningen, vragen stellen kom altijd. (, )
     
Teacher is subject matter expert and can convey the essence of why and how the application behave. (, )
     
Bonnes informations théoriques. Bons exercices pratiques. (, )
     
trés intéressant. Usage pratique immédiat. (, )
     
goed maar veel op korte tijd (, )
     
Course could be more oriented towards real life situations. Difficult to put course into practice (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN