home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Java SE programmer I certificeertraject (OCA)

Certificatie voor Java is een belangrijk aspect geworden, om een grondige kennis van de Java omgeving te kunnen aantonen. Vandaar het belang van een goede voorbereiding tot het certificeerexamen. Anderzijds is een goede praktische kennis en begrip van Java even belangrijk als het memoriseren van methode details of mogelijke exceptions.

Daarom stelt ABIS dit certificeertraject (deel 1) voor, als voorbereiding op Oracle Certified Associate (OCA) Java SE8 programmer. Dit traject kan eveneens gevolgd worden indien u zich wenst voor te bereiden voor het Java SE7 OCA examen. Voor deel 2, zie Java SE8 programmer II certificeertraject (OCP).

In dit traject worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met:

Het combineren van Java en OO principes wordt in detail behandeld, en Java SE wordt in praktijk gebracht aan de hand van verschillende oefeningen en praktijk cases.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Gelieve dan ABIS te contacteren.

Doelgroep

Ontwikkelaars die zich willen voorbereiden op Java certificatie, maar ook willen weten hoe Java SE in praktijk te gaan gebruiken om OO applicaties te bouwen.

Voorkennis

Er wordt verondersteld dat de deelnemers vertrouwd zijn met informatica (zie ABIS cursus Programmeren: basiscursus).

Inhoud

Dit certificeertraject behandelt de basis van Java SE.

Voor de implementatie wordt gewerkt in een Java SE omgeving m.b.v. Eclipse.

Verloop van de cursus

Voor dit traject gebruikt ABIS een blended learning benadering. De deelnemers combineren e-learning en zelfstudie met klassikale opleidingssessies.

Alle onderdelen van het certificeertraject zijn naar inhoud en vorm op elkaar afgestemd. De voorziene volgorde van de behandelde onderwerpen is duidelijk gedefinieerd en beschreven. Docenten zijn zowel beschikbaar tijdens de klassikale sessies als voor het beantwoorden van vragen tijdens de zelfstudie/e-learning. Het toetsen en beoordelen van de aangeleerde concepten gebeurt via verschillende testmethodes.

De deelnemers gebruiken hun eigen PC tijdens de opleiding, waarop een virtuele cursusomgeving zal worden geïnstalleerd. Aldus kunnen deelnemers zowel tijdens de klassikale sessies als op gelijk welk ander moment van deze omgeving gebruik maken.

Voor meer uitleg over de aanpak, zie Blended learning.

Duur

7 dagen klassikaal. De typische doorlooptijd van het traject is een 8-tal weken. Op de startdatum van de cursus krijgen de deelnemers het cursusmateriaal en de informatie over de zelfstudie. De eerste klassikale sessie volgt typisch 1 à 2 weken hierna.

Docenten

Guido Indesteege, Sandy Schillebeeckx.

Reviews

     
Prima (, )
    vooral gericht op examen. Zwaar als initiatiecursus. Vergt grote inspanning (Jurgen, Sep 2016)
     
i couldn't expect more (, )
     
zeer tevreden (, )
     
Heel goed; ik heb het echt goed geleerd denk ik (, )
     
Fijne diepgang (, )
     
Voor mij was de tijd om voor te bereiden veel te kort, hierdoor heb ik te weinig kunnen herhalen en repeteren. (, )
     
Goed tevreden! (, )
     
Tempo lag hoog. Veel geleerd. Mooie cursus. (, )
     
Heel goed. Vooral de testen aan het begin van de les (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN