home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Oracle database administrator certificeertraject (OCA)

Met het behalen van een Oracle certificaat toont u aan over een grondige kennis van de Oracle omgeving te beschikken. Het behalen van dit certificaat vereist inspanning en een gedegen voorbereiding. Een voorbereiding die zich richt op het behalen van het certificaat, maar die de deelnemers ook en vooral een gedegen en praktische kennis van het Oracle database systeem wil bijbrengen. Want certificeren kan natuurlijk nooit een doel op zich zijn!

Daarom stelt ABIS dit certificeertraject voor Oracle Database 12c voor, als voorbereiding op het halen van het Oracle Database 12c Administrator Certified Associate (OCA) certificaat. Dit traject bereidt u voor op de 2 examens die u moet afleggen om OCA gecertificeerd te worden:

Oracle Database 12c: SQL Fundamentals I en Oracle Database 12c: Administration I

In dit traject worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met:

Alle aspecten zullen in detail behandeld worden, en in de praktijk gebracht aan de hand van verschillende oefeningen en praktijk cases.

Kalender

Momenteel zijn er voor deze cursus geen publieke sessies gepland. Graag organiseren we een bedrijfssessie voor u of een extra publieke sessie (bij voldoende belangstelling). Geïnteresseerd? Gelieve dan ABIS te contacteren.

Doelgroep

Beginnende DBAs die zich willen voorbereiden op Oracle certificatie, maar die ook in de praktijk willen leren hoe ze een Oracle database moeten beheren.

Voorkennis

Er wordt verondersteld dat de deelnemers vertrouwd zijn met relationele databases en SQL (zie ABIS cursus SQL en relationele databases: basiskennis).

Inhoud

Dit certificeertraject behandelt zowel Oracle DBA topics als SQL:

Voor de implementatie wordt gewerkt met een Oracle Database geïnstalleerd in een Linux-omgeving; er wordt gebruik gemaakt van SQL*PLUS en SQL Developer.

Verloop van de cursus

Voor dit traject gebruikt ABIS een blended learning benadering. De deelnemers combineren e-learning en zelfstudie met klassikale opleidingssessies.

Alle onderdelen van het certificeertraject zijn naar inhoud en vorm op elkaar afgestemd. De voorziene volgorde van de behandelde onderwerpen is duidelijk gedefinieerd en beschreven. Docenten zijn zowel beschikbaar tijdens de klassikale sessies als voor het beantwoorden van vragen tijdens de zelfstudie/e-learning. Het toetsen en beoordelen van de aangeleerde concepten gebeurt via verschillende testmethodes.

De deelnemers gebruiken hun eigen PC tijdens de opleiding, waarop een virtuele cursusomgeving zal worden geïnstalleerd. Aldus kunnen deelnemers zowel tijdens de klassikale sessies als op gelijk welk ander moment van deze omgeving gebruik maken.

Voor meer uitleg over de aanpak, zie Blended learning.

Duur

11 dagen klassikaal met een typische doorlooptijd van een 10-tal weken. Op de startdatum van de cursus krijgen de deelnemers het cursusmateriaal en de informatie over de zelfstudie. De eerste klassikale sessie volgt typisch 1 à 2 weken hierna.

Docenten

Sandy Schillebeeckx, Kris Van Thillo.

Reviews

     
Inhoudelijk goed met veel parate kennis om (moeilijke) vragen te beantwoorden. Meer (eigen inzet voor) praktijkoefeningen was misschien goed geweest (, )
     
Prima cursus - goede inhoud (, )
     
Goede cursus, tempo ligt hoog. Veel nieuwe stof in korte tijd! Goede uitleg docente! (, )
     
Super georganiseerd. Eerst zelf leren dan de test maken is een goeie combinatie. Oefeningen tijdens de trainingen waren goed. (, )
     
Vrij gedetailleerde cursus waarbij het theoretische gedeelte veel gebasseerd is op weetjes. Tijd om te leren tussen de verschillende lessen mag gerust naar 20 uur worden gezet (, )
     
Goede en uitgebreide cursus (, )
     
Cursusmateriaal voldoende uitgebreid. Uitleg docent helder. (, )
     
Zeer leerzame cursus, kwalitatief goede uitleg en op niveau. Goede balans tussen theorie en praktijk opdrachten (, )
    Nogmaals bedankt voor de fijne en enthousiast gegeven cursus. (N.N., May 2015)
     
Goed verzorgd, goed overbrengen van stof. (, )

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN