home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
LPIC-1 certificeertraject (examen 101)

Het LPIC-1 certificeertraject is opgezet om je te begeleiden bij het verwerven van het Linux certificaat. LPIC certificatie is distributie onafhankelijk, legt een degelijke basis voor wat Linux basiskennis betreft en bewijst dat je de LINUX vaardigheden hebt voor opdrachten in een cloud-, een big data-, een mobiele en een netwerk-context.

LPIC-1 is het eerste certificaat in LPI's meer-stappen Linux Professional certificatie programma. Om het LPIC-1 niveau te halen, moet je kunnen:

Een LPIC-1 certificaat behaal je door 2 examens met succes af te leggen, dit traject begeleidt je bij je voorbereiding van het examen 101.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
04 Sep7?Woerden  (NL)3325 EUR  (BTW-vrij) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Alle Linux gebruikers, eind-gebruikers, analisten, ontwikkelaars zowel als beheerders die hun Linux kennis willen bevestigd zien door een certificaat.

Voorkennis

Kandidaten moeten minstens over een goede basiskennis informatica beschikken. Het examen 101 veronderstelt geen Linux voorkennis, maar de leercurve is steil en dus is enige Linux hands-on ervaring zeker een pluspunt. Enige kennis van een ander besturingssysteem of een programmeertaal kan ook een voordeel zijn, maar is zeker geen vereiste.

Inhoud

Voor een gedetailleerd overzicht van de onderwerpen voor examen 101, lees: https://www.lpi.org/study-resources/lpic-1-101-exam-objectives/

Verloop van de cursus

Het LPIC-1 traject is opgezet in een blended learning stijl, dit betekent dat het hoofdzakelijk een zelf-studie traject is waar e-learning, internet gebaseerde documentatie en klassikale sessies gecombineerd worden.

Alle onderdelen van het certificeertraject zijn naar inhoud en vorm op elkaar afgestemd. De voorziene volgorde van de behandelde onderwerpen is duidelijk gedefinieerd en beschreven. Docenten zijn zowel beschikbaar tijdens de klassikale sessies als voor het beantwoorden van vragen tijdens de zelfstudie/e-learning. Het toetsen en beoordelen van de aangeleerde concepten gebeurt via verschillende testmethodes.

De deelnemers gebruiken hun eigen PC tijdens de opleiding, waarop een virtuele cursusomgeving zal worden geïnstalleerd. Aldus kunnen deelnemers zowel tijdens de klassikale sessies als op gelijk welk ander moment van deze omgeving gebruik maken.

Voor meer uitleg over de aanpak, zie Blended learning.

Duur

7 dagen klassikaal, met een typische doorlooptijd van een 6-tal weken. Op de startdatum van de cursus krijgen de deelnemers het cursusmateriaal en de informatie over de zelfstudie. De eerste klassikale sessie volgt typisch 1 à 2 weken hierna.

Docenten

Koen De Backer, Guido Indesteege, Peter Vanroose.

Reviews

     
Veel stof en goede cursus (, )
     
Goed. Af en toe teveel herhaling van dezelfde onderwerpen waardoor andere onderwerpen minder aan bod kwamen (, )
    Bedankt voor het harde werken en de begeleiding. Het is allemaal gelukkig succesvol geweest. Je mag me bijschrijven in de galerij der geslaagden! (N.N., Oct 2015)
     
Heel goed, diepgaand en leerzaam. (, )
    Bedankt, ik zal je tips en aanbevelingen zeker meenemen! (N.N., Oct 2015)
     
Prima combinatie van zelfstudie en terugkom dagen. Ook genoeg tijd tussen deze twee (, )
     
Zeer goed! (, )
    Examen gehaald (ik had op meer gehoopt). Nogmaals dank voor je prima begeleiding naar dit resultaat, en wie weet tot ziens. (N.N., Jan 2015)
    Vandaag geslaagd. Nog bedankt voor je wijze lessen. (N.N., Jan 2015)
     
Zeer leerzame, nuttige en uitdagende cursus (, )

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN