ABIS Infor

ABIS Infor is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de activiteiten van ABIS. Elke nieuwsbrief bevat een mengeling van algemene artikels, artikels over opleiden en didactiek, en technische artikels over diverse onderwerpen. ABIS Infor bevat artikels in het Nederlands, Engels en Frans.

Indien u graag onze nieuwsbrief ontvangt:

Commentaar? Heeft u zin om zelf een artikel te schrijven voor deze nieuwsbrief? Contacteer ons via training@abis.be!

Ontdek alle nummers of lees hieronder het laatst verschenen nummer:

2019-06

In deze nieuwsbrief (2019-06) vindt u volgende onderwerpen:

Sinds 2009 organiseert ABIS mainframe-opleidingstrajecten voor IT Young Pro's van AG Insurance: gemotiveerde studenten krijgen bij ABIS een praktijkgericht traject bij de start van hun carrière bij AG Insurance. Lees het artikel.

  • De nieuwe Hadoop software stack - Peter Vanroose (ABIS)

Hadoop is een open source-project dat een framework levert voor het opslaan en verwerken van volumineuze data op een schaalbare en gedistribueerde manier. Bovenop dit "basis"-raamwerk werden gradueel een aantal bijkomende open source-producten ontwikkeld die zeer populair zijn onder Data Scientists. Deze collectie tools wordt dikwijls de "Hadoop Stack" genoemd.

Sinds z'n initiële release in 2006 is Hadoop uiteraard verder gegroeid en geëvolueerd. Maar vooral de bouwblokken in de Hadoop Stack zijn ondertussen drastisch gewijzigd: sommige software-producten die enkele jaren geleden populair waren, zijn in onbruik geraakt, terwijl andere in beeld gekomen zijn; sommige werden zelfs zo belangrijk dat ze vandaag de echte Hadoop! "front end" zijn! Lees het artikel.

Eerder verschenen nummers.