ABIS Infor - 2016-02

Een nieuwe locatie voor ABIS Leuven

Arnout Veugelen (ABIS) - 19 januari 2016

Samenvatting

Na een tijdelijk verblijf van drie jaar op de Diestsevest 14, vindt u ABIS Leuven sinds eind november weer op een vertrouwd adres: Diestsevest 32. Het gebouw werd verregaand gerenoveerd en voorzien van een gloednieuwe inrichting.

Een duurzaam gebouw...

In 2012 verhuisde ABIS tijdelijk naar een belendend pand, en begon eigenaar ActiefInvest aan een grondige renovatie en uitbreiding van het oude gebouw op Diestsevest 32. Het ontwerp, van de hand van AR-TE architecten, is uitgesproken energiezuinig. Naast aandacht voor goed geïsoleerde gevels, onder andere door de plaatsing van hoogrendementsglas, werd ook de technische installatie zorgvuldig uitgekiend. Zo beschikt het gebouw over een systeem van Boorgat-energieopslag (BEO), dat het mogelijk maakt om zomerwarmte en winterkoelte op te slaan in de bodem en later te gebruiken voor de verwarming dan wel koeling van het gebouw.

Voor de kenners: al deze inspanningen resulteren in een globale energiescore (E-peil) van 47, een zeer goed cijfer voor een renovatie van een kantoorgebouw.

DV32_IPH5S_01981.jpg

...met een moderne inrichting op maat

Het vernieuwde complex werd in de lente van 2015 geopend, en in de zomer tekende ABIS een huurovereenkomst voor de vierde verdieping. Samen met de gebouweigenaar hebben we een inrichtingsplan uitgewerkt met drie leslokalen, kantoorruimte voor onze medewerkers en een ontspanningsruimte. Hoewel de totale oppervlakte kleiner is dan de vorige locatie, vertaalt zich dat geenszins in een benepen gevoel. Het plan werd zo open mogelijk gehouden en gangen en restruimtes werden tot een minimum te beperkt. Dankzij translucente wanden blijft het geheel licht en luchtig. Het nieuwe meubilair: stijlvol modern en comfortabel.

Na een snelle bouwrush in oktober en november waren de inrichtingswerken voltooid, en op 26 november konden we verhuizen. Voor ons was het even wennen aan de nieuwe open en flexibele werkplekken, en ook de nieuwe telefooncentrale had een dagje nodig om op kruissnelheid te komen, maar ondertussen voelen we ons helemaal thuis en spinnen de servers genoeglijk als vanouds.

We vergeten trouwens ook onze vestiging in Woerden niet: in 2015 werd al een deel van de gemeenschappelijke ruimtes opgefrist en dit voorjaar plant de gebouweigenaar onder andere een update van de toiletgroepen. Een deel van het meubilair werd al vernieuwd en binnenkort gaan we de lounge verder verfraaien.

U merkt het: we doen er bij ABIS alles aan om u in optimale omstandigheden te ontvangen!

DV32_D600_07777.jpg

Opleidingslokalen nodig?

Wist u trouwens dat we onze lokalen in Leuven ook verhuren? We beschikken er over drie modern ingerichte opleidingslokalen, voor grote of kleine groepen, met of zonder pc. In het centrum van Leuven, vlakbij het station. Contacteer ons voor meer inlichtingen via training@abis.be.