home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
 
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 

Voorstelling rubriek 'XML'

Definitie

XML (Extensible Markup Language)

XML is a W3C recommendation for creating special-purpose markup languages. Its primary purpose is to facilitate the sharing of structured text and information across the Internet. Languages based on XML are themselves described in a formal way, allowing programs to modify and validate documents in these languages without prior knowledge of their form.

(Bron: Webster's Dictionary of Computing)

Belang

Applicatie integratie: het overbruggen van verschillen in opzet, organisatie, structuur en platform. Of nog: het op mekaar afstemmen.

Een belangrijke rol is weggelegd voor XML. Als neutrale gegevensdrager. Als middel om structuur en inhoud aan te geven en te interpreteren, waardoor de te integreren applicaties maximaal onafhankelijk van mekaar kunnen worden gebouwd en gebruikt.

ABIS onderkent de rol van XML in deze specifieke context. Het vereist echter van onze medewerkers naast kennis van XML ook kennis van de te integreren platformen en technische systemen als DB2 en Oracle. Onze toegevoegde waarde.

Interessegebieden

Op basis van de impact van XML geeft ABIS volgende specifieke aandachtsgebieden gedefinieerd (consulteer In focus - XML in praktijk).

Het spreekt voor zich dat één van de belangrijkste karakteristieken van XML het opleggen en gebruik maken van 'structuren' is. Hoe kan men dit realiseren? Wat zijn de mogelijkheden en de voordelen die XML hier biedt (al dan niet in vergelijking met andere alternatieven)? Naast deze haast traditionele kijk hechten we ook belang aan de bouw en de ontwikkeling van deze structuur, de link met modellering. Ook integratie met bestaande technologieën - e.g. MQSeries wordt hierbij niet uit het oog verloren.

Op basis van deze structuren worden boodschappen en documenten samengesteld en opgebouwd. Deze moeten ook worden bijgehouden. Hoe realiseren we dit? Wat is in deze context het belang van het gebruik van een XML database? En slagen deze er ook in om echt data te beheren - zoals bijvoorbeeld een RDBMS? Ook bij de impact en de gevolgen van het gebruik van alternatieve database vendors - Oracle, SQLServer, UDB - staan we natuurlijk.

Het werken met XML vergt in eerste instantie het doorvoeren van transformaties op structuren en op inhoud van documenten. Om nieuwe structuren te genereren en/of om interfaces te bouwen. Met als enige doel het op mekaar afstemmen van applicaties, interfaces en systemen.

Want ligt XML niet aan de basis van beiden?

Certificatie

Met het ABIS cursusmateriaal als basis, en gestoeld op praktische ervaring, hebben ABIS cursisten en/of medewerkers in het verleden volgende certificaten behaald (voor details, consulteer Certificatiematrix 'XML') :

Docenten

Ludo Van den dries, domeinverantwoordelijke.

Kennisvormen

Onderstaande tabel geeft een overzicht van onze diensten.

Opleiding

Klassikaal opleiden

Cases
Oefeningen

Individueel
opleiden

Coaching

Voor een lijst van standaard opleidingen, verwijzen we naar beschrijvingen verder in deze tekst.
Maatwerk is steeds mogelijk.

Beschikbaar als onderdeel van individuele opleidingen.

Beschikbaar.

Alle XML gerelateerde onderwerpen kunnen aan bod komen!

Consulting
Projecten

Projecten/Consulting:
°) implementatie van XBRL
°) XML Schema en database design
°) XML in DB2 - praktische implementatie
°) rapportage en dynamische (website) generatie