home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » UNIX - Linux - AIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » DB2 for z/OS » DB2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Big data en analyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
LPIC-1 certificeertraject (examen 101)

Doel

Het LPIC-1 certificeertraject is opgezet om je te begeleiden bij het verwerven van het Linux certificaat. LPIC certificatie is distributie onafhankelijk, legt een degelijke basis voor wat Linux basiskennis betreft en bewijst dat je de LINUX vaardigheden hebt voor opdrachten in een cloud-, een big data-, een mobiele en een netwerk-context.

LPIC-1 is het eerste certificaat in LPI's meer-stappen Linux Professional certificatie programma. Om het LPIC-1 niveau te halen, moet je kunnen:

 • omgaan met de "Linux command line"
 • basis onderhoud uitvoeren: gebruikers ondersteunen, gebruikers toevoegen aan een server omgeving, backup en restore, shutdown en reboot
 • een werkstation kunnen installeren en inrichten (inclusief X) en aansluiten op een LAN, of een standalone PC aansluiten op het Internet

Een LPIC-1 certificaat behaal je door 2 examens met succes af te leggen, dit traject begeleidt je bij je voorbereiding van het examen 101.

Inhoud

 • Unix command line
 • File management, streams, pipes, and redirects
 • Working with text files, process text streams using filters, search text files using Regular Expressions
 • Process Management: create, monitor, and kill processes, job control, process execution priorities
 • Storage devices, partitions and file systems, the Filesystem Hierarchy
 • File and Storage administration
 • Linux system architecture: hardware, driver modules
 • Linux installation: boot procedure, shutdown and reboot, runlevels, system initialisation
 • Linux package management

Voor een gedetailleerd overzicht van de onderwerpen voor examen 101, lees: https://www.lpi.org/study-resources/lpic-1-101-exam-objectives/

 

Doelgroep

Alle Linux gebruikers, eind-gebruikers, analisten, ontwikkelaars zowel als beheerders die hun Linux kennis willen bevestigd zien door een certificaat.

Voorkennis

Kandidaten moeten minstens over een goede basiskennis informatica beschikken. Het examen 101 veronderstelt geen Linux voorkennis, maar de leercurve is steil en dus is enige Linux hands-on ervaring zeker een pluspunt. Enige kennis van een ander besturingssysteem of een programmeertaal kan ook een voordeel zijn, maar is zeker geen vereiste.

Verloop van de cursus

Het LPIC-1 traject is opgezet in een blended learning stijl, dit betekent dat het hoofdzakelijk een zelf-studie traject is waar e-learning, internet gebaseerde documentatie en klassikale sessies gecombineerd worden.

 • De zelfstudie/e-learning is gebaseerd op e-learning modules op het internet, gecombineerd met literatuur van boeken en cursussen, die door ABIS worden aangeleverd.
 • De klassikale sessies worden georganiseerd voor het toetsen van de verworven kennis, verduidelijking van slecht-begrepen onderwerpen of concepten, verdieping van de kennis, bijkomende oefeningen en labs. Op de laatste dag bereiden we je bovendien expliciet voor op het examen.

Alle onderdelen van het certificeertraject zijn naar inhoud en vorm op elkaar afgestemd. De voorziene volgorde van de behandelde onderwerpen is duidelijk gedefinieerd en beschreven. Docenten zijn zowel beschikbaar tijdens de klassikale sessies als voor het beantwoorden van vragen tijdens de zelfstudie/e-learning. Het toetsen en beoordelen van de aangeleerde concepten gebeurt via verschillende testmethodes.

De deelnemers gebruiken hun eigen PC tijdens de opleiding, waarop een virtuele cursusomgeving zal worden geďnstalleerd. Aldus kunnen deelnemers zowel tijdens de klassikale sessies als op gelijk welk ander moment van deze omgeving gebruik maken.

Voor meer uitleg over de aanpak, zie Blended learning.

Docenten

Koen De Backer, Guido Indesteege, Peter Vanroose.

Duur

7 dagen klassikaal, met een typische doorlooptijd van een 6-tal weken.

Kalender

U kunt zich inschrijven door te klikken op een datum
datumduurtaal  plaats  prijs
07 Sep7NWoerden  (NL)3325 EUR  (BTW-vrij) 
16 Oct7ELeuven  (BE)3325 EUR  (excl. BTW) 

Reviews

     
Zeer goed! (, )
 
Examen gehaald (ik had op meer gehoopt). Nogmaals dank voor je prima begeleiding naar dit resultaat, en wie weet tot ziens. (, )
 
Vandaag geslaagd. Nog bedankt voor je wijze lessen. (, )
 
Vanochtend geslaagd voor het examen. Bedankt voor de cursus, heb er veel van opgestoken ! (, )
 
Bedankt, ik zal je tips en aanbevelingen zeker meenemen! (, )
     
Een prima verzorgde cursus met een grote hoeveelheid cursus materiaal voor zowel theorie als praktijkoefeningen en examens (, )
 
Bedankt voor de goede cursus en wellicht tot ziens bij een volgende cursus. (, )
 
Bedankt voor het harde werken en de begeleiding. Het is allemaal gelukkig succesvol geweest. Je mag me bijschrijven in de galerij der geslaagden! (, )