home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
Db2 for z/OS SQL performance

Kwaliteit en efficiëntie is voor applicatieontwikkelaars een hoofdbekommernis; dit geldt uiteraard ook voor alle aspecten van datatoegang. Na het volgen van deze cursus weet u hoe de Db2-optimizer in staat is, SQL-queries zo optimaal mogelijk te implementeren, en kan u een aantal technieken toepassen om de performance van queries nog verder te verbeteren.

Query-optimalisatie en een goede concurrency worden benadrukt. Er wordt verder ook ingegaan op aspecten van logisch en fysiek ontwerp en op de statistische informatie in de Db2-catalog die door de optimizer wordt gebruikt.

De cursisten krijgen tijdens de praktische sessies uitgebreid de kans om alle besproken technieken in te oefenen.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
18 Jun3ELeuven  (BE)1500 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Applicatieontwikkelaars, analisten en database-administrators. Verder de personen die belast zijn met de optimalisatie van ad-hoc queries in bijvoorbeeld een infocenteromgeving, of de queries die gebruikt worden in de context van een Data Warehouse.

Voorkennis

Kennis van Db2 (cf. cursus Db2 for z/OS basiscursus) en van SQL (cf. cursussen SQL en relationele databases: basiskennis en SQL workshop).

Inhoud

Verloop van de cursus

Klassikaal onderricht met praktijkoefeningen.

Duur

3 dagen.

Docenten

Peter Vanroose.

Globale score

   
4.1/5 (gebaseerd op 107 evaluaties)

Reviews

     
Het is een goede cursus geworden die aansluit op onze gaps of knowledge (, )
     
De cursus heeft voor het grootste gedeelte gebracht wat ik er van verwacht had. Het heeft naast de verwachtingen toch nog heel wat extra's opgeleverd die ik denk te kunnen gebruiken in de toekomst (, )
     
ook hier kan ik stellen dat de cursus zeer leerijk en interessant is. Om het niveau van de cursus aan te kunnen had ik de DB2 fundamentals iets beter onder de knie moeten hebben. (, )
     
duur van de cursus was ok, maar inhoud was te technisch. Uitleg aan bord was duidelijker dan uitleg bij slides (dan chaotischer, te veel uitzonderingen edg). Bordschema's verduidelijkten ook de inhoud van de cursus 'adv.programming' (, )
     
Plutot bonne. J'ai appris pas mal de choses sur DB2. (, )
     
uitermate nuttig, sluit goed aan en draagt bij aan huidig kennisniveau (, )
     
goede docent, goede inhoud (, )
     
Interessant, en meer toegankelijk dan DB2 Advanced Progr. De uitleg over de oefening gaat iets te snel, waardoor het lang duurde vooraleer ik begrepen had wat de bedoeling was. (, )
     
De cursus mocht van mij wat langer zijn. Ook de oefeningen mochten wat praktischer gericht zijn. (, )
     
Veel geleerd van Peter hier. (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.

Ook interessant

Cursisten van deze training hebben ook volgende cursussen gevolgd:


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN