home 
 
 
 
enfr
 
Home
Over ABIS
Diensten
Cursussen
Resources
Contact
MyABIS
C
Alle CursussenbalkjeAlgemeen » Introductie HW & SW » Soft skills » TrajectenOperating Systems » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad en iPhone iOSDatabases en middleware » Relationele databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data en AnalyticsApplicatieontwikkeling » Methoden en technieken » TOGAF » PRINCE2 » Agile en Scrum » Programmeertalen » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesSysteembeheer » ITIL » SecuritybalkjePraktischInschrijven 
SQL workshop

Van relationele databasesystemen wordt gezegd dat men er gemakkelijk mee leert werken. Dit is inderdaad zo indien men ze vergelijkt met niet-relationele systemen. Toch blijft een gedegen opleiding in SQL - de de facto standaard-taal voor RDBMS - noodzakelijk indien men meer wil doen dan de meest eenvoudige bevragingen van één of twee tabellen.

Deze cursus geeft een diepgaande training in het gebruik van SQL, zowel theoretisch als (vooral) praktisch, en in het bijzonder het datamanipulatie-aspect van SQL, dus het vertalen van een database-vraag naar een SQL-query.

Na het beëindigen van de cursus zullen de deelnemers in staat zijn complexe SQL-queries te lezen en vooral ook zelf te schrijven op een leesbare en onderhoudbare manier.

Deze cursus is vooral praktisch van aard; ze bouwt verder op de cursus SQL en relationele databases: basiskennis en gaat vooraf aan de meer doorgezette training SQL voor gevorderden.

Kalender

datumduurtaal  plaats  prijs
26 Oct2?Leuven  (BE)900 EUR  (excl. BTW)  gegarandeerd
27 Nov2NWoerden  (NL)900 EUR  (BTW-vrij) 
11 Dec2NLeuven  (BE)900 EUR  (excl. BTW) 
SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN

Doelgroep

Analisten, applicatieprogrammeurs, database administrators, systeemprogrammeurs, eindgebruikers. U kan zelf testen of deze opleiding voldoende nieuwe elementen voor u bevat door de test (PDF-bestand - 89 KB) af te printen en in te vullen.

Voorkennis

Enige vertrouwdheid met relationele databases en SQL (cf. cursus SQL en relationele databases: basiskennis) is absoluut noodzakelijk. U kan zelf testen of u voldoende voorkennis heeft door de online zelftest in te vullen.

Inhoud

Verloop van de cursus

Het grootste deel van de tijd wordt besteed aan het maken van oefeningen en het bespreken van de oplossingen. Voor de oefeningen wordt naar keuze gebruik gemaakt van Db2 for z/OS, Db2 for LUW, Oracle, MySQL, MariaDB, SQL Server of PostgreSQL. (Gelieve uw keuze aan te duiden op het inschrijfformulier.)

Duur

2 dagen.

Docenten

een ABIS medewerker.

Globale score

   
4.2/5 (gebaseerd op 600 evaluaties)

Reviews

     
Als iemand zonder enige IT-kennis en achtergrond (buiten SQL fundamentals) vond ik dit zéér moeilijk vandaar een zwakke Niveau beoordeling + de voorbeelden in de cursus zijn te simpel i.v.m. de oefeningen. De trainer was wel zéér goed. (, )
     
Geeft een volledig beeld van wat mogelijk is met SQL op een hoger niveau en oefent de belangrijkste technieken in. Algemeen zeer tevreden (, )
     
Zeer interessant voor mensen met wat verouderde SQL-kennis (, )
     
goede cursus, goed tempo, goede dagindeling (, )
     
heel goed om verder te oefenen (, )
     
goed, allesomvattend wat ik voorlopig nodig ga hebben (, )
     
I've learned many things. The goal is completed (, )
     
prima cursus, heb veel geleerd (, )
     
Zeer leuke workshop die zowel als opfrissingscursus, als een prima opvolging op de basiscursus kan gebruikt worden. (, )
     
primma basis om zelf verder te experimenteren (, )

Ververs deze pagina om andere commentaren te zien.


SESSIE-INFO EN INSCHRIJVEN