home 
 
 
 
ennl
 
Home
A propos
Services
Cours
Ressources
Contacts
MyABIS
C
Tous les coursbalkjeGénéralités » Introduction HW & SW » Soft skills » Cycles completsSystèmes d’exploitation » MVS - z/OS » Linux - UNIX » Mac OS X » iPad et iPhone iOSBases de données et middleware » Relational databases & SQL » Db2 for z/OS » Db2 for LUW » Oracle » SQL Server » MySQL & MariaDB » IMS » CICS » IBM MQ » WebSphere » Data Science, Big Data et AnalyticsDéveloppement d’applications » Méthodiques et techniques » TOGAF » PRINCE2 » Agile et Scrum » Les langages de programmation » Internet development » Object Oriented systems » Java » Development tools » SAS » XML » SOA & web servicesGestion de système » ITIL » SecuritybalkjeEn pratiqueInscriptions 
Cette page n'est pas disponible en français.
Certified Practitioner of ISO27001:2013

Leer in 3 dagen een Information Security Management System (ISMS) dat aan de eisen van ISO27001:2013 voldoet op te zetten en toe te passen in uw eigen organisatie. De inhoud van deze opleiding sluit bovendien nauw aan op de recent herziene norm NEN7510 en zal waar nodig ook ingaan op de verschillen en aanvullingen van NEN7510 ten opzichte van ISO27001.

Waarom deze opleiding?

Moderne bedrijfsvoering wordt steeds afhankelijker van het tijdig beschikken over de juiste informatie en dus is het beveiligen van hun informatievoorziening steeds belangrijker voor organisaties. Dat beveiligen uit zich in het nemen van maatregelen. Maar hoe weet je als organisatie dat al die maatregelen goed toegepast en beheerd worden en dat ze de gewenste resultaten opleveren? Daarvoor dient het Information Security Management System (ISMS), of in meer vertrouwde termen het kwaliteitsbeheersysteem voor uw beveiligingsmaatregelen.

De juiste informatie op de juiste manier beschermen vereist de juiste maatregelen treffen op die plaatsen waar dat nodig is. Bewezen is dat het treffen van ad-hoc beveiligingsmaatregelen vaak de verkeerde risico's afdekt, of de juiste risico's tegen onnodige hoge kosten afdekt, of slechts een schijngevoel van veiligheid geeft. Bovendien wijzigen de bedreigingen waaraan uw informatievoorziening blootstaat steeds en dus is voortdurende aandacht nodig. Om tot een volwassen beveiliging te komen groeit u van plan naar uitvoering en van uitvoering naar continue verbetering om van daaruit weer een verbeterplan op te stellen enzovoorts.

Voor het gestructureerd beheren van bescherming van informatie zijn diverse raamwerken ontwikkeld. De meest bekende daarvan is de internationale norm ISO27001 die beschrijft hoe uw een beheersysteem kunt opzetten dat u helpt bij het "in control" zijn van al uw maatregelen en dus betrouwbaarheid van de informatievoorziening waarvan uw bedrijfsvoering afhankelijk is.

Te verdienen punten voor Continuing Professional Education (CPE): Deze opleiding omvat 3 lesdagen van 8 uur, waarvan 6,5 effectieve leeruren (na aftrek van pauzes e.d.). Conform het rekenmodel van ISACA resulteert dit in 23 CPE-punten.

Kalender

dateduréelang.  lieu  prix
05 Dec3NAntwerpen  (BE)1950 EUR  (excl. TVA) 
INFO SESSION ET INSCRIPTION

Doelgroep

Voorkennis

Er is geen bijzondere voorkennis nodig.

Inhoud

Verloop van de cursus

In deze cursus wordt - door met de materie zeer vertrouwde docent - de inhoud en het gebruik van ISO27001 toegelicht vanuit de praktijk.

De laatste lesdag wordt afgesloten met een examen. Wanneer u dat met succes aflegt ontvangt u het certificaat "Certified Practitioner of ISO27001" van Security Academy, waarmee u aantoont over de achtergrond te beschikken om de implementatie en exploitatie van een ISMS te kunnen begeleiden.

Duur

3 dagen.

Docenten

Dhr. Ing. Ernst J. Oud CISA CISSP.


INFO SESSION ET INSCRIPTION